PARQUE NATURAL DE MONTGRÍ, ILLES MEDES I BAIX TER

 
 
 
 
 
 
 
 
 

En el corazón de la Costa Brava se encuentra el Parque Natural del Mongrí, Illes Medes i Baix Ter, un parque caracterizado por la diversidad.

La zona terrestre protegida del parque (6185 ha) abarca los municipios de Torroella de Montgrí, Pals, Bellcaire d’Empordà, l’Escala, Palau-Sator, Ullà, Fontanilles y Gualta. Presenta unos valores históricos y culturales que se empezaron a originar en la prehistoria, cuando el macizo era utilizado como hábitat y área sepulcral, pasando a ser testimonio de los asentamientos de la época romana, también fue utilizado para las fortificaciones de las iglesias y ermitas de la época medieval, y para ser fortificado a lo largo de la zona de los cultivos y de la zona costaera (torres y macizos fortificados) durante la época moderna.

La actividad humana en el parque siempre ha estado presente por la presencia de sus recursos, la roca del macizo calcáreo, la provisión de agua a la zona contable de la plana del río Ter y la situación estratégica que conforma el terreno elevado al coste de la línea costera.

Junto con la zona marítima protegida (2037 ha), se forman los diferentes puntos a destacar de el paisajes del parque, basados en la gran variedad de ambientes, extraordinaria biodiversidad y patrimonio natural que comportan.

LES ILLES MEDES

El Medallot, la Meda Gran, la Meda Petita, les Ferranelles, el Tascó Gros, el Tascó Petit i el Carall Bernat.

La protecció de les illes va començar el 1983 amb una Ordre de la Generalitat de Catalunya que prohibia la pesca i l’extracció de recursos marins vius. L’ any 1990 va ampliar-se la protecció i va passar a un marc jurídic per a la protecció i conservació de la fauna i flora del fons marí de les Illes Medes i part del litoral del Montgrí, entre la Roca del Molinet i Punta Salines. Aquest fet va comportar que ara sigui un dels espais marins més importants del Mediterrani. Seguidament al 1992 es va fer efectiva la protecció del massís del Montgrí i la part emergida de les illes Medes.

Més tard a partir del 2000 es delimita la zona de protecció definitiva, s’inclou el fons marí de les Medes com a zona d’interès especial del Mediterrani i s’aprova el pla rector d’ús i gestió de l’espai protegit (PRUG).
Finalment el Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter es crea per la llei al 2010, amb l’objectiu principal d’unificar la normativa de protecció dels tres espais que conformen el parc natural (Massís del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter). La llei declara com a Parc Natural les Illes Medes, el massís del Montgrí i el seu entorn marí així com el litoral del Baix Ter.

 

¿Quieres saber más sobre el Parque Natural?

Web de la Generalitat

Parque Natural del Montgrí, las Islas Medas y el Bajo Ter

Normas de comportamiento:

Normas

Consejos

Més informació:

CARTA INTERNACIONAL DEL BUCEADOR RESPONSABLE

ACTIVIDADES MARINAS PARQUE NATURAL DEL MONTGRÍ, LES ILLES MEDES I EL BAIX TER

Passeig Marítim, 2, Local 2 · 17258 Estartit, Girona

Tel. Diving: (34) – 972 750 954

Snorkeling de 10 a 20h (Juny a Set.): (34) – 686 483 315

divinglasirenagrup@gmail.com

© Diving Center La Sirena 2021 · Avís Legal · Política de Privacitat · Política de Cookies · Disseny web: Volcano Grup Comunicació

RESERVA ARA