PARC NATURAL DE MONTGRÍ, ILLES MEDES I BAIX TER

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Al vell mig de la Costa Brava trobem el Parc Natural del Mongrí, Illes Medes i Baix Ter. Un parc caracteritzat per la diversitat dels tres espais que el conformen.  
El massís del Montgrí 

Aquest massís de roca calcaria coronat pel Castell del Montgrí forma part de la part terrestre protegida del parc (6185 ha)

Les Illes Medes


El Baix Ter

d’espais conté una gran varietat d’ambients i una extraordinària biodiversitat de les aigües que envolten aquest arxipèlag, convertint-se en un paratge únic i un dels més emblemàtics del Mediterrani.

La part emergida està format per set illes: el Medellot, l’Illa de la Meda Gran, la Meda Petita, les Ferrenelles, el Tascó Gros, el Tascó Petit i el Carall Bernat.

La protecció de les illes es va aprovar el 1983 amb una Ordre de la Generalitat de Catalunya, i fou el 1985 quan es van establir les normes de compliment obligatori de la zona vetada. L’any 1990 fou quan es va convertir en un marc jurídic per a la protecció i conservació de la fauna i flora del fons marí de les Illes Medes i part del litoral del Montgrí, entre la Roca del Molinet i Punta Salines.

Vols conèixer més sobre el Parc Natural?

Àrea:
Terrestre: 21,5 ha (PEIN)
Marítima: 511 ha (Àrea Protegida)
Àmbit: Baix Empordà: Torroella de Montgrí
Marc legislatiu: Ordre de 25 de novembre 1983 (DARP), per la qual es prohibeix la pesca i l’extracció de recursos marins vius al litoral de les illes Medes (DOGC 391, 21-12-83)
Llei 19/90, de 10 de desembre, de conservació de la flora i la fauna del fons marí de les illes Medes (DOGC 1381, 17-12-90)
Òrgans: Òrgan rector: Consell Assessor (seu del Parc)
Òrgan gestor: Departament de Medi Ambient i Habitatge, DG del Medi Natural, Servei de Parcs.

Normes de comportament:

Llei 19/1990 del Parlament de Catalunya de conservació de la flora i la fauna del fons marí de les Illes Medes:


Art. 1 “L’objecte d’aquesta Llei és el d’establir un règim específic per conservar i protegir la flora i la fauna de les Illes Medes i el seu entorn, i per evitar la destrucció, el deteriorament o la desfiguració del seu hàbitat natural”.

La Llei també dicta que l’organisme responsable de la gestió, actualment el Departament de Medi Ambient i Habitatge, ha d’aprovar, juntament amb l’informe previ del Consell Assessor, un pla que garanteixi l’equilibri ecològic de les àrees protegides de les Illes Medes. En un decret posterior, 215/1999, de 27 de juliol, s’aproven les normes generals del Pla per a la conservació de les àrees protegides de les Illes Medes per al període 1999-2002 (DOGC 2944 de 3/8/99).

Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

Web de la Generalitat

Subscriu-te a la nostra

newsletter

si vols rebre informació sobre serveis, ofertes i novetats.

logo

Passeig Marítim, 2, Local 2 · 17258 Estartit, Girona

Tel. Diving: (34) – 972 750 954

Snorkeling de 10 a 20h (Junio a Set.): (34) – 686 483 315

diving@la-sirena.net